Natuurlijke deodorant: 3 redenen om nú over te stappen

Natuurlijke deodorant: 3 redenen om nú over te stappen

Als echte Natural Beauties kiezen we uiteraard voor een deo die niet schadelijk is voor de huid én die zorgt voor heerlijk frisse oksels. Nog niet overtuigd? Hier zijn drie redenen waarom je in love moet zijn met natuurlijke deodorant.

Zweten is een manier van het lichaam om de lichaamstemperatuur te regelen. Het bestaat vooral uit water, lipiden en proteïnen en is op zichzelf geurloos, maar krijgt wel een geurtje door interactie met de bacteriën op je huid. Ook medicatie, voeding en alcohol kunnen zorgen voor smelly oksels. Een natuurlijke deodorant gaat die geurtjes aanpakken én je zweetjes absorberen. Helló frisse oksels!

Natuurlijke deodorant is vrij van aluminiumzouten

Aluminiumzouten zijn super efficiënt om zweetvocht en -geurtjes tegen te gaan: ze laten de bloedvaatjes in de huid samentrekken zodat minder vocht kan vrijkomen en verstoppen de zweetkliertjes in de huid. Handy, maar helaas is het niet zo gezond. Zo wijst de Hoge Gezondheidsraad erop dat aluminiumzoutenhuidirritatie kunnen opwekken. Bovendien werd lange tijd gedacht dat ze kankerverwekkend zouden zijn. Die link werd vooralsnog niet onomstotelijk bewezen, maar het is anderzijds ook niet bewezen dat aluniniumzouten niét schadelijk zijn. Wij nemen dus liever het zekere voor het onzekere, en kiezen resoluut voor deo's die volledig vrij zijn van aluminiumzouten

Natuurlijke deodorant bevat geen schadelijke stoffen

Sterke parfums, hoge concentraties alcohol, phtalaten (bedoeld om de parfums langer te laten werken): ze zitten vaak in de 'traditionele' deodorants, maar zijn eigenlijk niet zo goed voor je huid. Zo werken phtalaten mogelijk hormoonverstorend, droogt alcohol de huid sterk uit en kunnen parfums irritatieopwekken. Onze natuurlijke deodorants zijn helemaal vrij van al deze stofjes, en kun je dus met een gerust hart gebruiken.

Important side note: het is niet zo dat natuurlijke deo's per definitie géén irritatie kunnen opwekken (en dat geldt overigens voor alle natuurlijke verzorgingsproducten). Sommigen bevatten natuurlijke citrusparfums en essentiële oliën, want je wil natuurlijk wél een fijn geurtje in je deo. Maar bij sommige mensen kunnen deze stofjes huidirritatie opwekken. Ook bicarbonaat -dat gebruikt wordt om zweet te absorberen- kan na verloop van tijd irritatie opwekken. Heb je dus een gevoelige huid en wil je helemaal zeker zijn, gebruik dan een aangepaste deo voor de gevoelige huid. Die geurt minder en heeft een iets andere werking, maar je bent wél zeker dat je huid niet kan reageren.

Natuurlijke deodorant is efficiënt in gebruik

Natuurlijke deo's bevatten geen drijfgassen. Je vindt ze met andere woorden in stick-, roller- of crèmevorm. Niet enkel zijn ze hierdoor milieuvriendelijker en niet-irriterend voor de luchtwegen, ze zijn ook een pak efficiënter. Omdat je een spray vernevelt, belandt heel wat van de formule naast je oksels, op de grond en op je kleren. Een crème, stick of roller breng je daarentegen lokaal aan, enkel daar waar je 'm wil hebben.

Terug naar blog