baby shampoo

Waarom baby shampoo?

Het hoofd van je baby en de haren kunnen snel vies, verward en soms een beetje stinkend worden. Daarom is het noodzakelijk om een 100% natuurlijke shampoo te gebruiken die past bij de gevoelige huid van je baby. De eerste badervaring roept echter veel vragen op bij de meeste ouders.

baby shampoo

Hoe vaak haar wassen met baby shampoo?

Het te vaak wassen van het haar van je baby kan de natuurlijke oliën van de hoofdhuid verwijderen, waardoor de hoofdhuid droog kan worden. Het is dus niet nodig om het haar van je baby dagelijks te wassen. Twee tot drie keer per week met baby shampoo wassen is voldoende. Sommige baby's houden niet van water op hun hoofd. In plaats daarvan kun je een doek gebruiken, er wat baby shampoo op doen en voorzichtig het haar van je baby wassen en spoelen.

Zolang je geen druk uitoefent op de zachte plek op het hoofdje van je baby en voorzichtig bent, hoef je je geen zorgen te maken. Je baby heeft misschien nog niet veel haar, maar door tijdens het baden een parfumvrije shampoo te gebruiken, bescherm je de gevoelige huid op het hoofd. Het is voldoende om pasgeborenen twee tot drie keer per week te wassen, zolang hun handen, gezicht en luiergebied schoon zijn.

Babyhuid verliest sneller vocht dan die van een volwassene. Daarom is de hydraterende werking van shampoo nuttig voor pasgeborenen en kinderen jonger dan 36 maanden. De hoofdhuid is bijzonder gevoelig en kan gemakkelijk gevoeligheid, eczeem en uitslag ontwikkelen. De meeste shampoo voor volwassenen bevatten SLS, parabenen en kunstmatige kleurstoffen die niet geschikt zijn voor kinderen. Deze chemicaliën zijn volkomen onnodig voor baby's en kinderen, dus vermijd producten met chemische ingrediënten en maak gebruik van baby shampoo.

Haarverzorging met biologische shampoo

Hoe vaak je het haar van je kind moet wassen, hangt af van verschillende factoren zoals haartype of hoe vaak er viezigheid in het haar terechtkomt. Als ouder is het niet moeilijk om te bepalen wanneer het haar van je kind vies is en gewassen moet worden. Dagelijkse huidverzorgingsproducten zitten vol met toxines en chemicaliën en je baby heeft misschien nog geen immuunsysteem ontwikkeld dat met deze hoge toxiciteit kan omgaan.

De inhoud van Siveno baby shampoo bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten zoals kamille, groene thee en calendula-olie. Kamille- en groene thee-extracten zijn een soort vetzuur. Dit zuur zorgt ervoor dat de olie in de shampoo gemakkelijk in de haarstrengen kan doordringen. Zo wordt de hoofdhuid diep gehydrateerd en worden de haarstrengen gerepareerd. Dankzij deze 100% natuurlijke shampoo kun je haarverlies voorkomen.

baby shampoo

Bescherm de ogen van je baby met parfumvrije shampoo

Er zijn veel handige hulpmiddelen die het gezicht en de ogen van kinderen beschermen. Een speciaal ontworpen spoelmasker kan je meer veiligheid bieden tijdens het baden, maar als de baby shampoo die je gebruikt geen 100% natuurlijke en veilige ingrediënten bevat, blijven de huid en ogen van je baby altijd risico lopen. Daarom moet je biologische shampoo kiezen die speciaal is gemaakt voor kinderverzorging.

Om klitten en verward haar tot een minimum te beperken, kun je kiezen voor biologische shampoo met een gladde formule. De gladde schuimformule verzacht de klitten en maakt het kammen gemakkelijker. Gebruik een kam of borstel met brede tanden om klitten tijdens het wassen te voorkomen.

Als het mogelijk is, probeer het haar van je kind op natuurlijke wijze te drogen. Föhnen vermindert het vocht in de hoofdhuid en maakt het haar statisch en vatbaar voor klitten. Om het hoofd van je baby warm te houden, kun je het natte haar in een handdoek wikkelen. Nadat het haar is opgedroogd, hoef je alleen maar voorzichtig te kammen om de resterende klitten te verwijderen. Gebruik een zachte handdoek om het haar van je baby voorzichtig te drogen. Het haar van de meeste pasgeborenen is erg dun en droogt ongelooflijk snel.

Baby's kunnen een deel van hun haar verliezen. Dit is een natuurlijk proces dat veel baby's in de eerste zes maanden ervaren. Siveno 100% natuurlijke shampoo voor baby's bevat natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun hydraterende, was- en haarverzorgende eigenschappen. Groene thee en kamille-extract voeden de haarwortels. Zo kun je ervoor zorgen dat het nieuwe haar van je baby gezond groeit.

Terug naar blog