Natuurlijke zonnebrandcrème voor je baby

Natuurlijke zonnebrandcrème voor je baby

De zon is de levensbron van de aarde, maar de schadelijke straling van de zon is algemeen bekend. De Uv-straling die schadelijk kan zijn voor volwassenen, vormt een nog groter risico als het om de zachte babyhuid gaat. Wanneer de gevoelige huid van je baby blootgesteld wordt aan de schadelijke straling van de zon kan dit ernstige gevolgen hebben. Echter bevatten veel zonnebrandcrèmes vaak chemische ingrediënten die jouw baby ook niet op een juiste manier beschermt en zelfs schadelijk is. Minerale filterzonnebrandcrèmes zijn speciaal ontwikkeld om zowel de volwassenen als de baby’s te beschermen tegen de zon, zonder gebruik van chemicaliën.

Schadelijke effecten van de zon

Om vitamine D aan te maken heeft iedereen zon nodig, vitamine D helpt bij het opnemen van calcium voor sterke botten. Maar, blootstelling aan uv-straling zonder hiertegen beschermd te zijn heeft schadelijke effecten. Wanneer je geen zonnebrandcrème aanbrengt kan dit schadelijke effecten hebben, enkele voorbeelden zijn:

  • Verzwakking van het immuunsysteem.
  • Kan leiden tot kanker (huidkanker).
  • Kan schade veroorzaken aan de huid en ogen.
  • Kan vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken.
  • Kan soms ernstige brandwonden op de huid veroorzaken.
  • Bij baby's kunnen al deze schadelijke effecten nog intensiever optreden vanwege hun gevoelige huid.

 

Wat is een minerale filterzonnebrandcrème?

In chemische zonnebrandcrèmes zitten ingrediënten die voor zowel volwassenen als baby’s schadelijke effecten kunnen hebben. Minerale filterzonnebrandcrème daarentegen bevat geen chemicaliën en is gemaakt op een basis van 100% natuurlijke producten. In deze zonnebrandcrème zitten twee verschillende natuurlijke mineralen, zinkoxide en titaniumdioxide. Deze mineralen brengen een bedekking aan die bescherming biedt tegen uv-straling. Minerale zonnebrandcrème is vooral geschikt voor baby’s, maar ook volwassenen kunnen de voordelen hiervan ondervinden.

Hoe werken minerale filterzonnebrandcrèmes?

Natuurlijke minerale filterzonnebrandcrèmes werken op een andere manier dan normale zonnebrandcrèmes met synthetische ingrediënten. Zonnebrandcrèmes met chemicaliën dringen de huid binnen en verspreiden de uv-straling, waardoor de huid beschermd wordt en de straling zich niet op één plek richt. Minerale filterzonnebrand verwijdert de uv-straling van de huid, dit kun je beschouwen als het reflecteren van de straling, net zoals een spiegel. Hierdoor is deze chemisch-vrije zonnebrandcrème niet alleen gezonder, ook zal het jou tijdens het lekkere weer beter beschermen.

Minerale filterzonnebrandcrèmes zijn veilig voor baby's

Wanneer je opzoek gaat naar de juiste zonnebrandcrème voor je kleintje is het belangrijk om de verpakking goed te controleren of de crème daadwerkelijk alleen minerale ingrediënten bevat. Het kan namelijk zijn dat er zowel minerale- als chemische ingrediënten in het product zijn toegevoegd. Een aantal minerale zonnebrandcrèmes bevatten namelijk ook chemische stoffen. Wees dus alert en controleer de inhoud van de zonnebrand goed voordat je het gaat kopen.

Bij Hip and Green vind je natuurlijke en veilige producten om je kleintje goed te beschermen tegen de zon. Neem daarom snel een kijkje bij onze zonnebrandcrèmes en andere benodigdheden voor je baby. Al onze producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, zo zorgen wij voor de mens en de natuur.

Terug naar blog